Yapay Zeka Sonumuz Mu Olacak? - Evrenin Sırları

Evrenin Sırları

Astronomi, Bilim, Teknoloji, Sanat kısacası ilgimizi ne çekiyorsa yazıyoruz ve sizlerle paylaşıyoruz.

Post Top Ad

Responsive Ads Here

8 Mayıs 2019 Çarşamba

Yapay Zeka Sonumuz Mu Olacak?

Merhabalar,
Önce bir soruyla başlayalım sizce evrendeki en karmaşık nesne nedir? Düşünün ve emin olun çünkü bu sorunun cevabı size çok yakın, çünkü yanıt insan beyni. Bilinen en karmaşık şebekeler,en güçlü sistemler bile insan beyniyle boy ölçüşemiyor. Yapay zekanın başlıca hedefi bunu değiştirebilmek. Amaç bir robot inşa etmek değil ,insanlar gibi düşünebilen bir bilgisayar zihni yaratabilmek. Bu hedefe ulaşabilmek için pek çok aşama var elbette.



Yapay Zeka Sonumuz Mu Olacak?


Basit yapay zeka ismi verilen sistemler uzun zamandır kullanılıyor. İphone Siri uygulaması,Facebook'un arkadaş tavsiyeleri,evimizde,otomobilimizde ve hatta hava trafik kontrolünde basit yapay zeka bir işi ise insandan daha iyi yapıyor. Deepblue adı verilen bilgisayar daha 1997'de Dünya satranç şampiyonunu yenmeyi başarmıştı. Ama dama oynamasını isterseniz işe nereden başlayacağını kestirmesi imkansız. Yeni bir oyunu kendisi öğrenmesi ve insan gibi düşünmesi mümkün değil. İşte şimdi temel sorun ya da kimilerine göre tehlike, insan beyni gibi işleyen ya da daha genel bir yapay zeka geliştirebilmek.



Yapay Zeka Sonumuz Mu Olacak?



İnsan gibi düşünebilen, kendisini geliştirebilen bir bilgisayar zekası, belkide bir süper insan. Uzmanlar, yapay zeka eğer mümkünse bunu 2050 yılına kadar görebileceğimizi düşünmekte. Bu kimilerine göre insanlığın kurtuluşu, kimilerine göre ise sonumuz olabilecek bir buluş. Her durumda yapay zeka geliştirilebilirse, Dünyanın bir daha eskisi gibi olmayacağı aşikar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here