Zamanın Ötesindeki İnsan - Nikola Tesla - Evrenin Sırları

Evrenin Sırları

Astronomi, Bilim, Teknoloji, Sanat kısacası ilgimizi ne çekiyorsa yazıyoruz ve sizlerle paylaşıyoruz.

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Mayıs 2019 Pazartesi

Zamanın Ötesindeki İnsan - Nikola Tesla


Dünya'daki bilim ve teknoloji yapısını temelden yetiştiren, sayısız deneye ve buluşa imza atmasına rağmen zekasının sınırları bugün dahi anlaşılamayan, ders kitaplarında çok nadir geçen bilim adamı.
Radyoyu Marconi icat etti sanılır, X ışınlarını Röntgen'in keşfettiği ayrıca neon ışıklarını,otomobillerdeki ateşleme sistemini, hız ölçeri, elektron mikroskobunu, radarın temellerini ve mikrodalga fırını da Nikola Tesla'nın icat ettiğini biliyor muydunuz? Tüm radyo ve televizyon yayınlarında kullanılan kablosuz iletişimin patenti de Nikola Tesla'ya aittir. MR cihazı, deprem makinesi, floresan, lazer teknolojisi, robot teknolojisi de Nikola Tesla'nın projeleri kaynak alınarak üretilmiş projelerdir.

Zamanın Ötesindeki İnsan - Nikola Tesla


800'ün üzerinde patente sahip olan Nikola Tesla günümüzde bile sadece filmlerde karşılaşabileceğimiz ışın silahına benzer bir elektrik silahı da icat etmiştir. Özellikle de elektriğin kablosuz taşınabilmesi ve bunu kanıtlaması onun ne kadar benzersiz ve çılgın bir mucit olduğunu açıklar. Zamanının çok ötesinde icatlara imza atan Nikola Tesla, günümüzde pek çok insana ilham veren gelmiş geçmiş en büyük bilim insanlarının başında gelir Edison'un tüm dünyaya dayattığı kablolu elektrik dağıtımına alternatif olabilecek hatta en ideal elektrik akımı sayılabilecek teknolojileri geliştiren Tesla bir anlamda da sisteme karşı protest bir duruşun sembol isimlerindendir.


Zamanın Ötesindeki İnsan - Nikola Tesla


Tesla hakkında söylenebilecek şeyler elbette ki bu kısa yazıyla sınırlandırılamaz. Bundan dolayı bu makaleye yeterli ilgi gelirse Tesla'nın hayatı ve Çalınan Ufo patenti hakkında 2 makale daha yazmayı düşünüyorum. Açıkçası bu sitede paylaşım yapmaya başladığımdan bu yana yazılarımın yeterli ilgiyi görmediğini düşünüyorum, ama ben yazılarımı yazmaya devam edeceğim illa ki bilimi ve teknolojiyi seven birileri karşıma çıkacaktır. Ek olarak yazmamı istediğiniz, ilginizi çeken konuları yorum aracılığıyla bana bildirirseniz, gelecek yazılarımın konularını belirlemede bana yardımcı olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here