Dünya Gerçekten Düz Mü? Düz Dünya Teorisi Hakkında Bilgiler 2 - Evrenin Sırları

Evrenin Sırları

Astronomi, Bilim, Teknoloji, Sanat kısacası ilgimizi ne çekiyorsa yazıyoruz ve sizlerle paylaşıyoruz.

Post Top Ad

Responsive Ads Here

16 Nisan 2019 Salı

Dünya Gerçekten Düz Mü? Düz Dünya Teorisi Hakkında Bilgiler 2


Bu yazının 1. kısmını okumak için bu linkle tıklayın


Son yıllarda yaygınlaşarak popüler olan bir akım olan düz dünya inanışı ile ilgili bir çok videoya ve makaleye rastlıyorum son zamanlarda. Hadi birlikte bu düz dünya teorisini inceleyelim, bilimsel yönleri var mı? Yoksa sadece basit bir komplo teorisi olarak mı karşımıza çıkıyor. İddialara ve bilimsel açıklamalara başlamadan önce düz dünya teorisinin tarihte hangi aşamalardan geçtiğini ve kimlerin savunduğunu kısaca belirtmek istiyorum.

Dünya Gerçekten Düz Mü? Düz Dünya Teorisi Hakkında Bilgiler 2



Yuvarlak (Geoit) Dünya savunucularının düz Dünyacılara sorduğu sorulardan biri ise şöyledir; Dünya düz ise neden hiç kimse kenarından düşmedi?
Düz dünyayı savunan kişilerin ise cevabı şu şekilde; Dünya düzdür ve etrafı buzullarla çevrilidir ve bu buzullar çok yüksektir, O yüzden kimse göremez. Fakat şunu bir gerçek olarak biliyoruz ki, buzullar sadece kuzey kutup ve güney kutup dairelerinde var. Ekvator hizasında ilerlerseniz karşınıza asla buzul kütle çıkmayacaktır.
Genel inanışın tersine , Dünya'nın yuvarlak (Geoit) olduğu gerçeğini Amerika kıtasını keşfeden Kristof Kolomb
bulmadı. Ortaçağ'daki kiliseler de dünyanın düz olmadığını biliyordu. Hatta günümüzden 2200 yıl önce yaşamış olan filozof Eratosthenes Dünyanın yuvarlak olduğunu yaptığı deney sayesinde keşfetmişti. Şimdi biraz yaptığı deneyden bahsedelim.
Dünya Gerçekten Düz Mü? Düz Dünya Teorisi Hakkında Bilgiler 2

Mısır'da İskenderiye ile Siyene şehirlerinin belirli noktalarına birer çubuk dikti. Asistanını Siyene'de bıraktı ve kendisi İskenderiye'ye gitti. Öğle vaktinde asistanıyla aynı anda çubukların gölge uzunluklarını ölçtüler. Gölge boyları arasındaki fark, Nil ırmağı üzerindeki iki şehrin enlem farkını verdi ve böylelikle Eratosthenes yerin eğriliğini ölçerek Dünyanın yuvarlaklığını kanıtlamış oldu.

Dünya Gerçekten Düz Mü? Düz Dünya Teorisi Hakkında Bilgiler 2


Bu yazımızda düz Dünya teorisi hakkında 2 tarafında ortaya attığı iddialardan bir kaçını belirttik. Yeni iddialar ve kanıtlar gelene kadar düz Dünya teorisi konusunu rafa kaldırıyorum. Yeni yazacağım yazılar hakkında istek veya önerileriniz olursa yorum yaparak bildirebilirsiniz.
Bilimle kalın, Hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here